Energy efficient design

Naast het hoge afwerkingsniveau scoort De Susanna ook uitstekend als het gaat om energiezuinigheid. De Susanna vereist een zeer lage hoeveelheid energie tijdens het gebruik. Het hele gebouw is milieuvriendelijk en fijn om in te wonen.

Energieprestatiecoëfficiënt van 0,189

Doorgaans heeft een nieuwbouwhuis een zeer lage energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4. De EPC is een maat voor energiezuinigheid: hoe lager, hoe beter. Maar De Susanna gaat veel verder dan reguliere nieuwbouw. De EPC is in De Susanna 0,189. Hierdoor kunt u profiteren van een lagere hypotheekrente.

Duurzaam energiesysteem

Achter De Susanna gaat een duurzaam energiesysteem schuil. Zo wordt de bodem ingezet als bron van warmte en koeling. Op circa 140 meter diepte wordt naar behoefte warmte aan de bodem onttrokken of warmte uit de woning in de bodem opgenomen. Dit is een gasloos en zeer duurzaam systeem.

Daarnaast wordt er warmte teruggewonnen uit ventilatielucht en warm afvoerwater van de douche. Een zeer hoogwaardige isolatie zorgt ervoor dat temperatuurverschillen tussen de verschillende ruimten in uw woning minimaal zijn. Al deze voorzieningen leiden tot een zo laag mogelijke energievraag van uw woning.

Zonnepanelen

Op het dak van De Susanna liggen zonnepanelen. Hierdoor wordt een deel van uw stroomverbruik altijd op een groene manier opgewekt. Door het reduceren van de energievraag en door de toevoeging van zonnepanelen is De Susanna een duurzaam gebouw dat klaar is voor de toekomst.

Schrijf u in voor De Susanna

De inschrijving is geopend. Wilt u straks luxe en comfortabel wonen in De Susanna? Schrijf u dan nu in.
Naar inschrijfformulier